Kirsikankukkacon III

Pääsivu

Ohjelmaa

Esitykset ja esitelmät

Esityskilpailu
Lyhyet esitykset voivat olla tyyliltään hyvinkin erilaisia, ja yleisö saa valita suosikkinsa.

Johdatus go-lautapeliin
Esitelmässä käydään lyhyesti läpi lautapeli go:n historia, nykytila ja säännöt.

It's a secret to everybody - pelien kääntäminen ja lokalisointi
Japanilaisten pelien ystävä joutuu yleensä turvautumaan käännöstavaraan. Mutta miten lokalisaatio toimii? Esitelmässä käydään läpi pelikäännösten historiaa ja tulevaisuutta sekä kerrotaan, minkälainen prosessi pelin lokalisointi Japanista länsimaihin on.

Kendonäytös
Turun kendoseura Rendaino esittelee kendoa eli japanilaista miekkailua.

Kummituksia ja kummajaisia
Esitelmä japanilaisita kummitus- ja hirviötarinoista, maustettuna pienellä katsauksella niiden peleissä esiintyviin nykyversioihin. Pelintekijöiden käsissä aavetarinat nimittäin muuntuvat niin hiuksianostattaviksi kauhunäkymiksi kuin (tahattoman) koomisiksi tusinavastustajiksikin.

Legenda Gensokyosta
Luento Shanghai Alicen Touhou Project-pelisarjasta ja sen maailmasta. Liidämme sarjan peli peliltä läpi, sokaistumme fanien mielikuvituksesta, graze'aamme MADeja sekä lopuksi pohdimme, kenelle Marisa loppujen lopuksi kuuluu. Vetäjinä kaksi vakiasukasta, arvatkaa ketkä.

Lolita-muoti animessa ja mangassa
Millaisena ja millaisten ihmisten päällä lolitatyyli yleensä esitetään animessa ja mangassa? Entä ovatko tosielämän lolitat saaneet vaikutteita fiktiivisiltä sisariltaan (ja veljiltään)? Tervetuloa tutustumaan esimerkkien kautta pitsien ja röyhelöiden maailmaan sellaisena kuin se näkyy japanilaisissa peleissä, animessa ja mangassa.

Natsu@kikucon
Japanilaista musiikkia cover-versioina, Natsu laulaa ja soittaa kitaraa.

Parapara-esitys
FinnPARAnoidsin Team Turku esiintyy kotikaupungissaan kolmen turkulaisen voimin. Esityksenä nähdään huhtikuussa Turun Tähti-kilpailun finaalissakin nähty varsin... tyhjentävä kuvaus paraparan erilaisista puolista. Tule ja ihastu, etenkin jos et päässyt Turun Tähti-kisan finaalia seuraamaan!

Pukukisa
Tule katsomaan upeita pukuja ja äänestämään suosikkisi voittoon!

Summonit ja esperit Final Fantasy -peleissä
Kulttuuriperinne hahmojen/olentojen takana.

Vampyyreja ja ihmissusia kansanperinteessä
Esitelmässä tarkastellaan kansanperinteen vampyyreja ja ihmissusia verrattuna populaarikulttuurin vastaaviin olentoihin. Miten vampyyriksi tai ihmissudeksi tultiin kansanuskomusten mukaan? Millaisia olentoja vampyyrit ja ihmissudet olivat, mitä ne tekivät? Miten niitä tuhottiin? Onko Suomessa uskottu vampyyreihin ja ihmissusiin?

Videodrone
Johdatus japanilaiseen vaihtoehtomusiikkiin.

Visual Gay's Final Fantasy Fight
Final Fantasy -pelien taistelujen elävöittämistä. Osittain ennakkoilmoittautuminen.

Pajat

Työpajoihin ja oppitunneille saattaa olla ilmoittautuminen tapahtumassa ja/tai pieni materiaalimaksu, ohjelmalehdessä ja tapahtuman infossa on tieto asiasta.

Go-opastusta
Turun go-seura Hayashi esittelee ja opettaa go-peliä.

Korvapaja
Korvapajasta valmistuu pehmoisia korvapareja kissatytöille- ja pojille, sekä tietenkin mithroille, ctarl-ctarleille, miqo'teille... Osallistumista auttaa, jos on joskus jotain käsin ommellut, mutta ohjeet ja opastusta on toki tarjolla.

Origamipaja
Paperista voi pajassa taitella niin periteisiä kuin modernimpiakin origameja. Syntyykö sinun käsissäsi shuriken, näkymättömyystähti vai kenties hyppäävä sammakko?

Papapara-opetus: aloittelijoiden tunti
Tervetuloa leppoisaan parapara-opetukseen aloittelijoille tarkoitetulla oppitunnilla. Tunnin aikana selitetään parapara pähkinänkuoressa, opetellaan parapara-tanssien perusliikkeitä ja yksi aloittelijoille soveltuva kappale. Kaikki opetetut kappaleemme löytyvät myös netistä.

Papapara-opetus: edistyneiden tunti
Jatkavien parapara-oppitunti järjestetään osana Parapara Turku ry:n kevätkautta ja sisältää kaksi haastavampaa parapara-tanssia. Tunnilla opetellaan toraparan ihmeellisestä maailmasta Bible / Water Blader ja hieman freestyleä sisältävä techpara Free Your Mind / Stormy Seven feat. Zowie. Aloittelijoille tuntia ei ole tarkoitettu, mutta jos kantti kestää niin tervetuloa kokeilemaan! Kaikki opetetut kappaleemme löytyvät myös netistä.

Pikselipaja
Osallistujat suunnittelevat ja kokoavat sulatettavista muovihelmistä oman ”pikseli”kuvion tai -hahmon, esimerkiksi Nintendon klassikkopelien hengessä. Tarjolla on esimerkkimalleja, mutta oman mielikuvituksen voi halutessaan päästää lentoon.

Pelit ja turnaukset

Naruto CCG:n epäviralliset SM-kisat
Naruto ccg:n pelaajille ympäri maata tarkoitettu korttipeliturnaus, jossa Suomen parhaat narutopelaajat ottavat toisistaan mittaa selvittääkseen, ketkä ovat Suomen parhaita Naruton taitajia. Ennakkoilmoittautuminen: Narutosuomi-foorumilla.

Nintendo-piste
Academic Nintendo Club pyörittää pelipistettä, jossa voi käydä muun ohjelman välissä pelailemassa.

Pelimusavisa
Tunnistatko pelitunnareita ja taustamusiikkeja? Entä orkesterisovituksina tai sähkökittaraversioina? Soitettuna takaperin? Kaikkia ei edes tarvitse tietää - tai arvata. Rohkeasti mukaan, vain pelaamalla voi voittaa.

Piirusta/esitä ja arvaa
Leikkimieliset joukkuekisat (3-6 hengen joukkueet), joissa anime/manga- peli- ja Japani-aiheisia sanoja arvuutellaan piirtämällä tai villisti käsiä huitomalla. Nappaa pari kaveria mukaan ja ilmoittaudu tapahtumassa, esitysversio on jo lauantai-iltana ja piirustamaan pääsee sunnuntaiaamun piristykseksi.

Pokemon-korttipeli
Pokemon-liigan pelituokio. Tule pelaamaan, opettelemaan tai katsomaan.

Super Street Figter IV -turnaus
Turnaus viime vuoden parhaaksi tappelupeliksi valitun Street Fighter IV:n jatko-osalla Super Street Fighter IV:llä. Peliturnaukseen voi ilmoittautua etukäteen.

Muuta nähtävää ja koettavaa

Basaari
Basaarin myyntipöydistä löytyy mangaa, lehtiä, Japani-herkkuja, paitoja, käsitöitä, avaimenperiä, pehmoja ja ties mitä muita oheistuotteita. Mukana on toistakymmentä myyntipistettä houkuttelemassa tuotteillaan: AniPopGam, Fantasiapelit, Fennica Comics, Genrewear, Ippai, Japan Pop, Manga Cafe, Midori Manga, Omoi, Planet Ida, Punainen jättiläinen, Sangatsu ja Urumi.

Harrastusseurat
Kikuconissa on Japani-aiheisilla harrastusseuroilla tilaisuus esitellä toimintaansa, joten kävijät löytävät conista mm. Turun Animeseuran, Turun go-seura Hayashin ja Turun kendoseura Rendainon esittelypisteet.

Kupolin mangakirppis
Käytetyt mangat kiertoon, mangakirppikseltä voi ostaa itselleen uutta ja myös jättää myyntiin vanhaa.

Piknik
Kauniilla ilmalla voi tapahtumapaikan pihalla tai vaikka kävelymatkan päässä jokirannassa viettää eväsretkeä, mutta conista varataan myös sisätilaa, jossa piknikkiä voi viettää säätä pelkäämättä ja paikalta poistumatta.

Taidekisa
Tällä kertaa taidekisan työt luodaan paikan päällä. Sen jälkeen ne laitetaan esille yleisön ihailtavaksi ja äänestettäväksi.

Taiteilijakulmaus
Taiteilijakulmauksessa pääsee tutustumaan taiteeseen ja sen tekijöihin.
Tila on rajallinen, joten kulmaukseen tarjoamme paikkoja lähinnä kilpailujen osanottajille ja vapaaehtoistyöntekijöille. Paikan voi varata samalla kun ilmoittautuu kilpailijaksi tai työntekijäksi, tai esimerkiksi taidekilpailun tapauksessa, johon ilmo on vasta tapahtumassa, voi taidepaikan varata osoitteesta kikucon at animeunioni piste org.

Valokuvakisa
Tapahtuman teeman mukaisesti on valokuvakisan aiheena "hahmo", mutta saadaksesi tietää, miten eri ihmiset sen käsittävät, on sinun nähtäävää ja arvioitava kuvat itse.